RIEANY PLUS – SONGS FOR RIEANY PLUS

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: CRS

De naam van de Nederlandse band ‘Rieany Plus’ mag u deze keer letterlijk interpreteren want het gaat over een gelegenheidstrio rond de sinds 1983 professioneel actieve zangeres Rieany Janssen. Zij heeft een mooie nieuwe plaat “Songs For Rieany Plus” opgenomen, samen met zanger-gitarist Jan Hendriks (o.a. ‘Doe Maar’ en Boudewijn de Groot) en multi-instrumentalist, zanger en producer BJ Baartmans die hier bijdraagt op gitaar, mandoline en slidegitaar. Voor de plaatopname werd ook nog een beroep gedaan op gastmuzikanten Mike Roelofs voor piano, Hammondorgel en Wurlitzer-piano en Sjoerd Van Bommel op drums.

Voor dit album werden twaalf nieuwe nummers opgenomen in BJ Baartmans’ eigen ‘Studio Wild Verband’ in Boxmeer. Deze liedjes werden door diverse Nederlandse songschrijvers gecomponeerd waarvan Boudewijn de Groot, Jack Poels, JP Den Tex, Björn van der Doelen en Iain Matthews bij de bekendste namen horen. Hun opdracht was om liedjes te schrijven vanuit het perspectief van een vrouw, songs die nadien door Rieany Janssen op dit album worden ingezongen.

Het resultaat was een reeks liedjes die zowel in diverse muziekgenres gebracht werden zoals reggae, Americana en folk en eveneens vlotjes afwisselden tussen de Nederlandse en de Engelse taal. De drie Nederlandstalige liedjes zijn het prachtige “Oevers” geschreven door Boudewijn De Groot, “Wat Als Ik Dat Zei” met een tekst geschreven door Jack Poels, de leadzanger van de Limburgse dialectband ‘Rowwen Hèze’ en het door ex-voetballer en singer-songwriter Björn Van Der Doelen gecomponeerde walsje “Weg Van Hier”. Voor de video’s bij dit verhaal hebben we de door BJ Baartmans geschreven single “How Does That Work” en de door JP Den Tex op een reggaemelodietje gecomponeerde song “Heart Of Darkness” weerhouden.

Andere knappe liedjes die we met veel plezier willen onthouden uit dit album zijn de openingstrack “Molly Sikes”, het melodieuze “Dance With Me”, naast de romantische ballads “New Kind Of Love” en “Alone Together”. Alle nummers op het album “Songs For Rieany Plus” worden bovendien ook live op een podium gebracht in een heuse theatershow die de titel “Tickets For Rieany Plus” heeft gekregen en naast de drie leden van het trio ook bassist Richard Wallenburg als vierde bandlid laten optreden.

(valsam)